27 Şubat 2009 Cuma

YOĞURTLU BULGUR KÖFTE

MALZEMELER

2 sb köftelik bulgur, 1 soğan, baharatlar, 1 yumurta, tuz, un, su, sarımsak, yoğurt...salça...

HAZIRLANIŞI

bulgur üstünü örtecek kadar sıcak suyla ıslatılır... sonra un, yumurta, rendelenmiş soğan, baharatlarla iyice yoğurulur...ele fazla yapışmaması lazım... elinizi ıslatarak köfteleri küçük küçük yuvarlayın... kaynamış tuzlu suda haşlayın... hepsi pişince süzün...sarımsaklı yoğurtu hazırlayıp köftelerin üstüne dökün... sonra arzuya göre salçalı ve biberli sos yapıp üzerine döküp süsleyin...

işte hafta sonuna göre bir tarif...kolay, lezzetli bir yemek...hadi bakalım herkes mutfağa...eminim sizinde vazgeçilmezlerinizden olucak... yerken beni hatırlayın arkadaşlarım...

bütün arkadaşlarıma; sağlıklı, huzurlu, mutlu güzel bir haftasonu diliyorum...

AFİYET OLSUN AMA KİLO OLMASIN.....

ben bu günlerde 2 kilo aldım...şu anda vermeye çalışmıyorum... hava soğuk olduğu için yürüyüşe çıkamıyorum... artık havalar ısınınca inşALLAH ... bundan sonra almamaya çalışıyorum... evde olunca can sıkıntısından yiyorum...HAYDİ KOLAY GELSİN CANLARIM.....

20 Şubat 2009 Cuma

HAÇAPUR BÖREĞİ

MALZEMELER
2 bardak ılık su, 1 yumurta,(içine) yarım su bardağı sıvı yağ(,yufkayı yağlamak için ayrı yağ kullandım) tuz, un....
içi için hangi malzemeyi isterseniz...( ben kıymalı iç hazırladım....)
HAZIRLANIŞI
yukarıdaki malzemeler iyice yoğurulur... dinlenmeye bırakılır....bu arada iç malzemesi hazırlanır. hamur alabildiğince açılır...içi sıvıyağla yağlanır...yufka ortaya doğru katlanır....bütün kenarlar ortada toplanıp kare hale getirilir...sonra yine yağlanıp içi koyulur...bu sefer zarf gibi katlanır....tepsiye koyulup elle iyice yayılır...tepsi boyunda yayabilirsiniz....fırına sürün....yaklaşık 1 saat sonra pişer...işte size kolay, lezzetli bir börek.... şimdiden kolay gelsin...
benim misafirlerim ve çocuklarım çok beğendi...ertesi güne kalan böreği zor paylaştılar..
asıl börek tarifinde kaşar ve beyaz peynir kullanılmıştı...benim peynirim az olunca kıymalı harç
kullandım...çok güzel oldu...bu böreği YEMEKTEYİZ de NURTEN HANIM yapmıştı...bende uzun süredir denemek istiyordum...misafirim gelince bende bunu yapmaya karar verdim...herkes çok beğendi ve tarifini aldı... denemenizi öneririm arkadaşlar... yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum...AFİYET OLSUN....

17 Şubat 2009 Salı

ELMALI AY ÇÖREĞİ

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 36. HAFTA mutfaktelaşı arkadaşıma gönderiyorum.


MALZEMELER
3 yumurta, 3 kahve fincanı un, 2 fincan şeker...1 pk petibör bisküvi ,2 elma, ceviz içi, 1 tk tarçın, pudra şekeri
YAPILIŞI
yumurta, şeker iyice çırpılıp un eklenir ...yuvarlak borcama en alta bisküvi yerleştirin...üstüne incecik elma dilimleri koyulup; sırayla tarçın ve ceviz koyulur...kek hamurunu borcamdaki malzemelerin üstüne döküp pişirilir.... soğumak üzereyken pudra şekeri dökülür...sonra bardakla yarım ay şeklinde kesilir....(bardağın yarısıyla kesilir)AFİYET OLSUN...
bu tarifi hiç bir yerde bulamazsınız...ben çok araştırdım ve bulamadım...yani biraz bana özel...deneyenlere kolay gelsin... yorumlarınızı bekliyorum......

15 Şubat 2009 Pazar

ÖDÜLÜM....

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM
http://filizcelezzetler.blogspot.com/
http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

beni bu ödüle layık görmüşler....onlara çok teşekkür ediyorum...

1..sana bu ödülü veren arakaşın linkini vermek...
2..ödül verdiğin 7 arkadaşın linkini vermek...
3..bu arkadaşları haberdar etmek...

http://turklokumu.blogspot.com/
http://buramburam.blogspot.com/
http://atesbocegim.blogspot.com/
http://sarimutfak.blogspot.com/
http://www.gunebakantarlalari.blogspot.com/
http://birtutamzencefil.blogspot.com/
http://aslininmutfagi.blogspot.com/

bende yukarıda ki arkadaşlara ödül yolluyorum...almaları için bana bekliyorum....

12 Şubat 2009 Perşembe

ELMALI RULO KURABİYE

MALZEMELER
125 grm margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yk yoğurt, 1/2 su bardağı şeker, 1 yumurta, un..

İÇİ İÇİN
3 elma, fındık, tarçın, 1 çay bardağı şeker

HAZIRLANIŞI

margarini eritip soğuttuktan sonra diğer sıvı malzemeler karıştırılır....en son un ilave edilip; kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir... diğer tarafta kabukları soyulan elmalar rendelenip; şekerle pişirilir....rengi değişince tarçın ve fındık koyulur...soğumaya bırakılır...hamur ikiye bölünüp çok ince olmayacak şekilde açılır...iç malzeme koyulup rulo sarılır...diğer hamurda aynı yapılıp buz dolaba kaldırılır... 1 saat sonra 1cm kesilip hemen fırına verilir...30 dk da pişer... soğuyunca üstüne pudra şekeri dökebilirsiniz....AFİYET OLSUN...

MİM

sevgili blog arkadaşım http://filizcelezzetler.blogspot.com/ beni mimlemiş... kaç gündür fırsat bulamadım...şimdi yanıtlıyorum....
yakınındaki kitabı al...

ADI:AYLİN
161. sayfayı açıp; 5. cümleyi bloğunda yaz...
AYLİN VE AYŞE BELKİ DE YİRMİ YILDIR GÖRMEMİŞLERDİ BİRBİRLERİNİ...SOYSAL APARTMANINDA EVCİLİK, SAKALMBAÇ VE SEKSEK OYNADIKLARI ÇOCUKLUK GÜNLERİNİN VE HİLMİ DAYI'NIN BOSTANCIDAKİ EVİNDE DÜZENLENEN GENÇLİK PARTİLERİNİN, BAHÇE PİKNİKLERİNİN ÜSTÜNDEN YILLAR , YILLAR AKMIŞTI...

ben bu kitabı 10 yıl kadar önce okumuştum...çok güzel bir kitaptır...arkadaşlarıma önerebilirim...
5 blog arkadaşıma gönderiyorum..

http://aysegulungunlugu.blogspot.com/

http://defneylebirlikte.blogspot.com/

http://baharcicegi.blogspot.com/

http://dunyadanornekler.blogspot.com/

http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/

bende bu arkadaşları mimledim... istererse cevaplandırabilirler...

2 Şubat 2009 Pazartesi

BOŞNAK BÖREĞİ

MALZEMELERİ
1 kg un, 2 tk tuz, su--yumuşak margarin, sıvıyağ....
iç malzemesi....5 patates, 2 soğan, tuz, baharatlar.....
YAPILIŞI
un, su , tuzla yumuşak bir hamur yoğurulur...soğanlar incecik doğranır, patatesler rendelenir....istenilen baharatlar eklenir...hamur 8 parçaya bölünür. hepsi tabak büyüklüğünde açılır.birine yumuşak margarin sürülür, diğeri üstüne kapatılıp ; iyice açılır...yufka sıvıyağla yağlanır...sonra iç malzeme kenardaki yuvarlağın üstüne ince şerit halinde koyulur... sonra kenarlardan çekerek sarılır...çektikçe hem incelir, daha güzel olur... kocaman bir yuvarlak oluşur...bunu tepsiye istediğimiz gibi yerleştiririz....diğerleride aynı yol takip edilerek yapılır...fırına sürülür...1 saat kadar zamanda pişer.... AFİYET OLSUN..........

yaklaşık 1 hafta yoktum... malum tatil... çocukların karnelerde iyi çok şükür.... annemlerin yanına gittik... ne kadar yemek istediğim yöresel yemekler varsa annem yaptı... banada afiyetle yemek düştü... annemin elindenmidir nedir; hepsi çok güzeldi... annem banada öğrenmem gerektiğini söylüyor... bence çok haklı... anneciğim ellerine sağlık...bazılarının resimlerini çektim.. onların tariflerinede yer vereceğim... neyse hepinizi çok özledim.... arkadaşlar görüşürüz....