
MALZEMELERİ
1/2 kg barbunya, istediğiniz kadar kabuklarıyla kurutulmuş fasulye, 1 soğan, evde kurutulmuş acı kırmızı biber ( koza biberi) yağ, tuz, 1 kaşık salça......
YAPILIŞI
bir gece önceden malzeme ıslatılır...( kabuklu fasulyede sıcak suyla ıslatılır) ertesi gün hepsi ayrı ayrı haşlanır... (haşlama suyunu döküyoruz) sonra soğanlar kavrulur....kırmızı biber ve salça eklenir... malzemesi koyulup, suyu eklenir...tuzu unutmayalım.... biz severek yiyoruz... AFİYET OLSUN....
11 yorum:
kayınvalidem de sık sık yapar.nefis görünüyor.eline sağlık anneciğinin canım..
Gelincik mutfak keşke biber lerin nasıl kurtutluduğu konusunda bir yayın yapsan eminim çok iyi olucaktır özlelikle de benim için :))
barbunyayı bende severim annenin ellerine sağlık canım
eline sağlık komşum.bende çok severim kurutulmuş fasülye yemeğini annemde çok yapar,yanlız annem barbunya katmıyor..eminim çok lezzetli olmuştur..iyi geceler..
Bu yemek yenmezmi öyle güzel olurki
ellerine sağlık
sevgiler
elelrine sağlık canım ilk defa görüyorum eminim çok güzeldir sevgilerimle iyi haftasonları
Günaydın. Çok güzel, annenizin ellerine sağlık. Çok uzun yıllar oldu bu yemeği yemeyeli. Çocukluğumda annem barbunyasız olarak yapardı. Bazen de üzerine sarımsaklı yoğurt dökerdi. Ne zaman ki annemler konserve yapmayı öğrendi, sebze kurutma dönemi bitti. Zaten artık bahçede pek fasulye de yetişmiyor, su yok, yağmur yok. (Ailem hala Çaycuma'da yaşıyor.) Memleketimi özledim galiba, çok uzattım. Sevgilerimi gönderiyorum.
SELAM
Gününüz hayırla
Eviniz bereketle
Gönlünüz Mevla
Aşkı ile dolsun
CUMANIZ MUBAREK OLSUN
offf harika olmus. tam bir kis yemegi. kurutulmuslar zaten ayri bir tat katar. ellerine saglik canim. kadayif tatlinda cok enfes. sevgiler canim.
canım
Anneciğinin ellerine ve emeğine sağlık.Değişik bir yemek olmuş
Sevgiler
annenin ellerine sağlık..ben de çok severim..
Yorum Gönder