
500 gr et, 1 baş sarımsak, 1 çay bardağı sirke, 4 yk un, tuz, su,
YAPILIŞI
etler kendi suyuyla biraz pişirilir... unu ilave edilip kavrulur... (etler yağsızsa yağ ilave edilir)azar azar suyu koyulur... devamlı karıştırmak gerekir...sirkesi ve sarımsağı eklenir... iyice pişirilir... en son üstüne yağ ve biber kızdırılabilinir...
ben et diye yazdım ama bizde kelle paça etinden yapılır... bunların olmadığı yerde etle yapılır...bu soğuk kış günlerinde çorba en iyi gıda ve vitamin... bu çorbayı annem yaptı tabiki...tatilde gittiğimizde...anneler olmasa ne yapardık...ALLAH onları başımızdan eksik etmesin... neyse hüzünlenmeyelim... sonra zor toparlanıyor insan... AFİYET OLSUN... kolay gelsin...
5 yorum:
çok severim...olsa da yesek:))sevgiler
paça çorbasını sevmem ama..etli güzel oluyodur..denemek lazım.anneciğinin ellerine sağlık..öptümm..
merhaba, annenin ellerine sağlık, çok nefis bir çorba. Makbul olanı kelle ile yapılanıdır ama ben etle yapmayı tercih ederim. Kellenin görüntüsüne dayanamıyorum. Yiyenlere afiyet olsun. Sevgiler.
çok güzel gözüküyor.ellerinize sağlık....
canım margarin oda sıcaklığında olacak...paça çorbasını hiç sevmem ama zamanında annemler zorla çok içirdi bana...
Yorum Gönder