31 Mayıs 2009 Pazar

SU BÖREĞİ

Tarifimi PDCS etkinliği için narinmutfagi82. arkadaşıma gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.yapımı çok zor (bana göre) olan su böreğimin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum... yemesini çok seviyorum ama yapımının zor olmasından dolayı yılda 1 yada 2 defa yaparım... MALZEMELER
7 yumurta, yarım sb süt, biraz tuz, aldığı kadar un, 1 pk erimiş margarin, peynirli yada kıymalı harç...( ben peynir koyuyorum...kıymalı biraz ağır olabilir)
YAPILIŞI
yumurta ve süt iyice çırpılır... tuzu eklenip unu yavaş yavaş ilave edilir... azar azar ilave edilmezse topaklanma olur ve çok yoğurmanız gerekir... çok sert olmayan bir hamur elde edilir... hamur 8 parçaya bölünür... bezelerin üstü örtülür... 10 dk sonra tek tek açılır... temiz örtüye serilir...(ben yufkaları ikiye keserek haşlıyorum) hepsi bitince ilk açılan yufkadan başlanarak kaynamış tuzlu suda haşlanır... 1 yada 2 dk sonra alınır ve soğuk suya koyulur... süzgeçin tersi kullanılarak suyu süzdürülür... temiz bir bezle suyu alınır... her yufkadan sonra 4-5 kaşık erimiş margarin dökülür... 4. yufka haşlanınca peyniri yada kıymalı harcı koyulur... kalan 4 yufka bitince üzerine margarin koyulup fırına sürülür... 1 saatten fazla bir zamanda pişer...fırınınıza göre üzeri iyice kızarınca çıkarıp servis yapabilirsiniz... sıcak yemeniz tavsiye edilir... müthiş lezzetli bir börek ama çok zahmetli...
su böreği yaparken iki kişi olmanız tavsiye olunur... yoksa tek başına yorucu olabilir... haydi bakalım kolay gelsin...
AFİYET OLSUN AMA KİLO OLMASIN... HERKESE GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM...

16 yorum:

keskinli dedi ki...

vazgecilmez bir börek cesidir
yapimi zahmetli yemesi kolay tadi ise süper canim ellerine saglik sevgiler iyi haftalar

made in funda dedi ki...

bence de zor ama nefis..ellerine sağlık canım...

Nilüfer dedi ki...

Zor ama vaz geçilmez bir börek bende yılda bir defayapıyorum tavada birer pişimlik ayırıp difrize atıyorum çıkarıp tavada pişirip yiyoruz ellerine sağlık muhteşem görünüyor sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

yararken ugrastiriyor ama yerken su gibi akip gidiyor midemize,tadina hic bir börek uymaz ellerine saglik canim
güzel bir hafta dilegilye

pelince dedi ki...

Off bir de ben yapabilsem,ellerine sağlık...

Sevgilerimi yolluyorum.

SELMA dedi ki...

kamurancığımmmm....Su böreğin çok güzel gözüküyor.ELLERİNE SAĞLIK. SEVGİLER..

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ENFES GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ZOR AMA DEĞER KESİNLİKLE SEVGİLERİMLE

dantelistan dedi ki...

ısparta yalvaçta her bayram damatlar için özel yapılır ve tepsiden bir dilim alınmadan tepsisiyle birlikte damadın önüne konurdu şimdilerde artık tabağına servis yapılsada adetleri uygulayanlar var yapımına gelince hep kaçmışımdır ama tek başına yapılacak bir börek değil görünce eski günler aklıma geldi birden paylaşmak istedim ellerinize sağlık

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Çok severim ama bir türlü yapmaya cesaret edemedim. Süper görünüyor, ellerine, kollarına sağlık. Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık çok severim çok

KİZHATCE dedi ki...

mmmm eline sağlık arkadaşım enfessss:)sevgiler

atesböcegi dedi ki...

çok zahmetlidir ama inanılmaz lezzetli. Her baba yiğidin harcıda değildir bu böreği yapmak, o yüzden sana yıldızlı 10 puan.bende hep pratik yalancı tariflerine bakarım :) kocaman sevgiler canım

Haydins dedi ki...

Benim annem Ordu'lu bizde o kadar cok yapilirdi ki ..Annecimin omuzlari agrirdi yufka acacagim diye ..Kiyamazdi bize istedigimiz zaman :)Hatta yazlikta barbekude pisirirdi off.. o zaman tadindan yenmezdi nasil ozledim annecigimin elinden olan su boregini anlatamam..
Yasiyor olsaydi her gun yapardi herhalde benim icin..

gelibolu17 dedi ki...

böreğin çok güzel görünüyor ellerine sağlık.sevgiler canım

FİLİZ'CE dedi ki...

çok güzel gözüküyor,ama hayatta beceremem..bigün beraber yapalım.ellerine sağlık..alttaki masanda neler var öyle,günleriniz bayağı masraflı geçiyor anladığım kadarıyla,hepsinden yemiyosundur inşallah:)..

KandilSimidi dedi ki...

böyle önemli bir tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler :) ellerinize sağlık...