10 Mart 2009 Salı

KIYMALI VE ISPANAKLI KURU YUFKA BÖREĞİ

MALZEMELERİ
8 adet kuru ev yufkası, 3 sb süt, 1/2 sb yağ, 2 yumurta
İÇ MALZEMESİ
250 gr kıyma, 250 gr ıspanak, 1 soğan, baharatlar........
YAPILIŞI
Yufkalar iyice ıslatlılıp bekletilir... bu arada içini kavurabilirsiniz...zaten yazmaya gerek yok... herkes biliyordur...sonra yağı, sütü 1 yumurta sarısı hariç içinin sosu hazırlanır... sonra katkat döşenir... sütünü aralara bol dökün... dördüncü yufkada içi koyulur...diğer yufkalarda koyulur...üstüne yumurta sarısı sürülüp sütlü malzemeden dökülüp fırına verilir... kolay gelsin... çok lezzetli bir börek... AFİYET OLSUN........

9 yorum:

fikriye dedi ki...

ellerine sağlık nefis yumuşacık bir börek ama üstü çıtır çıtır yanılmıyorum değil miiiii bu arada ben rejime vede spora başladımmm beni baştan çıkarıyorsunuz:))))

defneylebirlikte dedi ki...

mmm çok severim gerçekten.ellerine sağlık canım...

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Yıllardır yemediğim bir lezzet daha. Harika görünüyor, ellerinize sağlık. Annem ıspanaklı içle ya da sade olarak arasına sos koymadan (yufkaları su ile ıslatarak)tepsiye dizer, sonra ateşin üzerinde çevirerek pişirirdi. Sonra üzerine biraz sıcak su serperek yumuşak olmasını sağlardı. Kuru yufka bulabileceğim bir yer var mı acaba? Canım çekti şimdi. Sevgiler.

Sevil Altunel dedi ki...

canım benim için dilediğin herşey sanada olsun.çok teşekkürler..börek nefis olmuş.ellerine sağlık..sevgiler..

atesböcegi dedi ki...

böregin nefis olmus. midemde kaziniyor. cay esliginde olsada yesem simdi. hmmmm.... sevgiler

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik.
Kuru yufka böregini babama hergün yap yer vallahi.Sizinkini görünce aklima geldi.
Sevgilerle.

HÜLYA dedi ki...

eline sağlık canım bizde ramazanda oldukça fazla yaparız bu böreği.. ee ramazan hazırlığı olarak açılan yufkalar en gzüel bu şekilde değerleniyorlar..

afiyetler olsun canım

Ayşegül dedi ki...

canım
ellerine sağlık.ben bir börek canavarı olduğum için her yürlüsüne varım.
Sevgiler

AskinAy dedi ki...

himmm bayilirim ispanakli lezzetlere heledeki börege emegine saglik öptüm seni...