24 Aralık 2008 Çarşamba

ÇİĞ BÖREK

ÇİĞ BÖREK MALZEMELERİ
4 bardak un, 1yk tuz, su, 300grm kıyma, 2 soğan, 1domates, 2 yeşil biber, tuz, baharatlar isteğe bağlı koyulabilir ......YAPILIŞI ..... Un su tuz ile yumuşak bir hamur yapılır... Diğer yanda soğanlar ince , ince doğranır.. domates kabuğu soyulup incecik doğranır.. Biberler de ince doğranır .. bütün malzeme kıymayla birlikte yoğrulur.. Hamurdan mandalina büyüklüğünde alınıp tabak büyüklüğünde açılır. İç malzemeden biraz koyulup (yarısına) kapatılır..Yağsız tavada iki tarafıda pişirilip çıkarınca üzerine margarin sürülür...AFİYET OLSUN..............

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Çiğ böreklerde nefis olmuş.. Ellerine sağlık canım sevgiler..