11 Ocak 2009 Pazar

CİĞER YAHNİ ve PİLAV



CİĞER YAHNİ İÇİN MALZEMELER
1 paket ciğer, 3 tane soğan, 1/2 çay bardağı zeytinyağ, tuz, baharatlar...
HAZIRLANIŞI
ciğerler doğranıp yıkanır, tavaya koyulup suyu çekene kadar hafif ateşte pişirilir... soğanlar piyazlık doğranır... çiğere yağı katlılıp biraz soteleme yapılır.. kapağı kapatmayın... sonra soğanlar koyulup biraz daha soteleme yapılır... soğanlar istediğiniz kıvama gelince baharatları koyulur... tuzu unutmayın.(baharatları yağ kızgınken koyarsanız tadları daha iyi ortaya çıkar)
pilavda istediğiniz şekilde olabilir....AFİYET OLSUN.........

1 yorum:

Sevde dedi ki...

Merhaba arkadaşım;

Siteniz çok güzel ellerinize sağlık :)

Daha sık görüşmek dileğiyle