18 Ocak 2009 Pazar

KIRMIZI BİBER TURŞUSU

MEZEMELER
2 kg kırmızı biber, 1çay bardağı sirke, 2 baş sarımsak, 2 yk tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ....
HAZIRLANIŞI
biberler içleri çıkarılıp yıkanır... tepsiye koyup fırına sürün...1 saat kadar sonra kabukları soyulacak hale gelir....kabukları soyulan biberler kavanoza sarımsaklarla ve tuzla birlikte
sırayla döşenir.....en üstede yağı ve sirkesi ilave edilip kapağı kapatıp kaldırabilirsiniz...
ben buzdolaba koyuyorum...
bizim evde kırmızı biberin her hali çok sevilmekte ve tüketilmektedir... yazda hazırlayıp kışın
tüketiyoruz... dolma, turşu, ezme, kızartma vs.... AFİYET OLSUN.....

10 yorum:

MUTFAKISTAN dedi ki...

afiyet olsun canim bende cok severim,aslinda dogru yazin hazirlamak daha iyi bu hafta aldim kozledim ayni lezzet yoktu,eline saglik ,sevgiler

made in funda dedi ki...

mmmm bayılırımm.ellerine sağlık.enfesss.

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor.. Yenmezmi şimdi bu.. Çokda severim.. Nefis yapmışsın arkadaşım.. Ellerine kollarına sağlık.. SEVGİLER..

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Çok leziz görünüyor... Yemeklerin yanına kahvaltıda harika bir garnitür.. Patateslerde börek gibi olmuş ellerinize sağlık... Sevgiler...

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar sevgilerimle fikriye

simayhobievi dedi ki...

olsada yesek arkadaşım şimdi misler gibi ellerine sağlık

atesböcegi dedi ki...

Enfes görünüyor, ellerine saglik.

Cooook severim, bitivercek kavanozlarim diye ödüm kopar.

Bütün tariflerin ve resimlerin bir harika.
Banada beklerim
Sevgiler Ümmühan
www.atesbocegim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

nefissss kirmizi biber tursusuna bayiliriim ellerine saglik canim.

sevgilerrr

Özlem dedi ki...

Buna bayılırım, ben haşlayarak yapıyorum o da lezzetli oluyor ama eminim fırınlanarak yapılanın tadı bir başka oluyordur, ellerine sağlık,
sevgiler

Adsız dedi ki...

SAYFADAKİ HERŞEY ÇOK GÜZELDE BU TURŞUYA YORUM BIRAKMADAN GİTMEK HERALDE HAKARET GİBİ OLURDU :) ELLERİNE SAĞLIK BENDE BAYILIRIM VE YAPARIM...GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM,UĞRADIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER...