3 Ocak 2009 Cumartesi

MANTI

MALZEMELER: 2 bardak un, su, 2 tkş tuz, 250 gr kıyma, 1 soğan, baharatlar, salça sos, 1 diş sarımsak, 2 bardak yoğurt , 1 tk tuz.
YAPILIŞI: un suyla katı bir hamur yapılır.(tuzu unutmayalalım.) hamur ikiye bölünür. dinlendirilir. bu arada soğanlar minik minik doğranır. kıymaya katılır. tuz ve baharat koyulur, yoğrulur. dinlenmiş hamurlar açılır.kare şeklinde kesilir, kareler içine kıymalar koyulup kapatılır. kaynamış tuzlu suya atıltıp haşlanır. büyük servis tabağına alınan mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp salça sosla süslenir. isterseniz kızgın yağa pulbiber dökülüp yoğurdun üstüne dökebilirsiniz. (salça sosu tercih etmeyenler ) AFİYET OLSUN.............

3 yorum:

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

mantı ve ali nazik çok güzel gözüküyorlar.ellerine sağlık..

serpil dedi ki...

canım, karnım şu an tok ama, şu bir tabak mantıya hayır diyemem doğrusu, ellerine sağlık, nefis görünüyor. iyi geceler diliyorum, sevgiler.

Gelincikmutfak dedi ki...

sıcacık yorumun için teşekküt ederim.yorumlarınızı bekliyorum.sevgiyle, sağlıkla iyi bir yıl diliyorum iyi geceler.