7 Mart 2009 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

MALZEMELER
1 kg kereviz, 1 patates, 1 soğan, 1 portakal suyu, 1 havuç, 1/2 çb yağ, 1 tk şeker, 2 çk tuz, 1 sb su.....
YAPILIŞI
bütün malzeme yıkanıp , yuvarlak olarak doğranır....ilk önce soğan sonra kereviz ve patatesler havuçlarla birlikte tencereye dizilir... şekeri, tuzu, yağı, portakal suyu ve suyu koyulup kısık ateşte pişirilir... AFİYET OLSUN....
basit bir yemek ama besleyicide...bizim evde eşim için pişer... çocuklar ve ben sevmeyiz... ama içindeki portakal suyu kokusunun ağırlığını alıyor... bende biraz yedim... bir defa daha pişirebilirim...eşim için... senede bir veya iki defa pişiririm... haydi kolay gelsin arkadaşlar...

2 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

nefis olmuş.ellerine sağlık canım..

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

çok severim..eline sağlık.iyi geceler.