2 Kasım 2009 Pazartesi

KABAK TATLISI

malzemeler

1 kg kabak, 750 gr şeker, 1 çb su

yapılışı
kabaklar soyulup ince dilimlenir... kabakları şu meşhur patates soyacakları varya onlarla çok rahat soyabilirsiniz... ben öyle yapıyorum... sonra birer sıra halinde döşenir... orta ateşte kaynayınca kısık ateşte iyice pişirilir... soğuyunca isteğe göre fındık, ceviz vs... koyabilirsiniz... hadi bakalım kolay gelsin... afiyet olsun...
ay çok zor bir tarif... kimsede bilmiyordur... eminim tarife gerek yok diyorsunuzdur... ilk kez yapacaklara sesleniyorum... ağır ateşte uzun sürede pişirirseniz muhteşem bir lezzet oluyor...
kolaylıklar diliyorum...güzel bir hafta ve sağlık diliyorum...



6 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. Nefis görünüyor, ellerine sağlık. Ben de geceden şekere yatırıp, sabah 06'da pişirdim, işe geldim. Tadına bakmak için akşamı bekleyeceğim artık. Umarım güzel olmuştur. Size afiyet olsun. Sevgiler.

Sevde dedi ki...

kabağın kendi lezzetide çok önemli :)
Ellerin dett görmesin arkadaşım..
Bende daha kabak mevsimini açmamıştım bahane olur senin tairifin :)
Öpüyorum kocaman..

mutfaktakizaman dedi ki...

hmm cok severim ellerine saglik canim...ayy kalkip yapsammi;))daha yeni yapmistim ama yapayim ben en iyisi;))
sevgilerimle

SerpiL dedi ki...

çok seviyorum kabak tatlısını yaaaaa bendende sana bir fikir gerçi bilirsin sen ama olsun kabak tatlısının üzerine tahin dökerek ye.ımmmmm

kediperisi dedi ki...

Merhaba sevgili arkadaşım, kabak tatlısı resmini görünce bile canım çekti:)gerçekten çok çok severim üstelik hafif bir tatlıdır, şimdi mevsimine girdik, hazır soyulup, dilimlenenlerden alıyorum kolay oluyor yalnız son yıllarda aldığım kabakların tadları yok:(yani ne kadar şeker katarsan kat tatlanmıyor nedir anlamadım:((rahmetli annem, babam da çok severdi:(((aklıma o geldi
sevgilerimle

kediperisi dedi ki...

afiyet olsun demeyi unutmuşum, eline sağlık ve afiyet bal olsun...