14 Aralık 2009 Pazartesi

CEVİZLİ ve KAYISILI KARE BİSKÜVİ

mutfaktasanat.49.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ' ne gönderiyorum.. kolaylıklar diliyorum...
    "Cevizli Kare Bisküvi" önce malzeme listesine bir göz atalım... ondan sonra hep birlikte nasıl yapılıyormuş bir bakalım
    1 su bardağı mısır nişastası 1,5 su bardağı pudra şekeri 2 çorba kaşığı kakao 2 adet yumurta 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gram) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 fiske tuz ve alabildiği kadar elenmiş un üzeri için; 1 dolu çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi 6 - 7 adet kıyılmış kurukayısı ve 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    tarifimize yumurtaları kırarak başlıyoruz...1 paket yani 250 gram margarinimiz var... oda ısısında yumuşayacak, oldukça yumuşamış... 1 su bardağı pudra şekerimiz var bunu da ilave ettikten sonra; bu üç malzemeyi parmak uçlarıyla, birbirine yediriyoruz...malzemeyi birbirine yedirdikten sonra 1 su bardağı mısır nişastamızı ilave ediyoruz, özellikle kurabiye yapımında mısır nişastası kullanıyoruz çünkü buğday nişastası daha sert oluyor... 2 kaşık kakao atıyoruz... vanilyamızı ilave ediyoruz özellikle kakaoyu undan önce ilave ettim ki, daha güzel yayılsın rengini daha güzel bıraksın diye kakaonun rengi çok güzel bir şekilde çıktı şimdi bir fiske tuzumuz var... tuz şekerli ürünlerin tadını ortaya çıkarmaya yarıyor... alabildiği kadar elenmiş un bunu ilave ediyoruz unun üzerine direk hamura deymesin diye... kabartma tozunu ekledik ve ele yapışmayan, çok sert olmayan bir hamur olana kadar... 10 dakika kadar üzeri kapalı olarak dinlendiriyoruz... kısa düre beklettik, şimdi şekillendirme aşamasına geçiyoruz beklerken yumuşayabiliyor özellikle sıcak havalarda biraz un ilave edip tekrar yoğurabiliriz ... tepsimizin şekline uygun biçimde açalım... zaten bir miktar açtıktan sonra, parmak uçlarıyla bastırarak tepsinin şekillendiricez...bundan sonrasını tepsinin içinde biçimlendirebiliriz yağladığımız tepsiye aktarıyoruz bu şekilde parmak uçlarıyla tepsinin şeklini veriyoruz bu şekilde hamuru tepsiye yerleştirdik... üst malzememiz, 1 su bardağı iri dövülmüş cevizimiz var... önce bunu serperek yerleştiriyoruz... bir kaç tane kuru kayısımız vardı, onu da serpiyoruz... damla çikolata da kullanabilirsiniz... toz şeker de serpebilirsiniz... en son olarak da hindistan cevizi var... bunu da serpiyoruz ...hafifçe bastırıyoruz... malzemeyi de böyle bitirdikten sonra kare şeklinde kesiyoruz ..., 190 derece önce ısıttığımız kızgın fırına veriyoruz 10 dakika hafif pişecek kadar pişiriyoruz ondan sonra alıyoruz... soğuyunca servis yapalım...
    işte bu kadar...çok kolay...şekillendirmeye gerek kalmadan kare bisküvilerimiz oluyor...hemde çok lezzetli...yaptığım misafirlerim çok beğendi... çok ta bereketli...sayı olarak çok çıkıyor...ben iki renkli yaptım... kakolusu bitince sadesinin resmini çektim...bu tarifi mütevazi lezzetlerden denedim...http://video.lezzetler.com/ diğer tariflerede buradan ulaşabilirsiniz... herkese kolay gelsin... AFİYET OLSUN....

2 yorum:

balböcükleri dedi ki...

salataya yorum aymaya geldim bisküvi çıktı ne ettin gece yarısı gı.kayısılı filan.döktürmüşüz

Alime dedi ki...

Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..