MALZEMELER... 3 adet orta boy şalgam (kırmızı yada beyaz olabilir)3 diş sarımsak, 2 su bardağı yoğurt............ YAPILIŞI.......şalgamlar yıkanıp kabukları soyulur..rendenin iri tarafıyla rendelenir. sarımsaklar soyulup dövülür..yoğurda katılan bütün malzemeler karıştırılır.. şalgamları haşlayarakta yapabilirsiniz. ama suyunu dökerseniz vitamini gider... çok az suda haşlayıp suyunuda yoğurduna eklerseniz harika olur.. çünkü içinde kanı temizleyen ve canlılık veren vitaminler var. ben Avitamini olarak biliyorum... ayrıca bu bizim buraların her bayramda ve düğünlerde olmazsa olmazlardan..bu tadı bilenlere,özleyenlere, deneyecek olanlara AFİYET OLSUN.....
24 Aralık 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
nerelerdesin...yeni tarifler bekliyoruz..
Yorum Gönder