20 Şubat 2009 Cuma

HAÇAPUR BÖREĞİ

MALZEMELER
2 bardak ılık su, 1 yumurta,(içine) yarım su bardağı sıvı yağ(,yufkayı yağlamak için ayrı yağ kullandım) tuz, un....
içi için hangi malzemeyi isterseniz...( ben kıymalı iç hazırladım....)
HAZIRLANIŞI
yukarıdaki malzemeler iyice yoğurulur... dinlenmeye bırakılır....bu arada iç malzemesi hazırlanır. hamur alabildiğince açılır...içi sıvıyağla yağlanır...yufka ortaya doğru katlanır....bütün kenarlar ortada toplanıp kare hale getirilir...sonra yine yağlanıp içi koyulur...bu sefer zarf gibi katlanır....tepsiye koyulup elle iyice yayılır...tepsi boyunda yayabilirsiniz....fırına sürün....yaklaşık 1 saat sonra pişer...işte size kolay, lezzetli bir börek.... şimdiden kolay gelsin...
benim misafirlerim ve çocuklarım çok beğendi...ertesi güne kalan böreği zor paylaştılar..
asıl börek tarifinde kaşar ve beyaz peynir kullanılmıştı...benim peynirim az olunca kıymalı harç
kullandım...çok güzel oldu...bu böreği YEMEKTEYİZ de NURTEN HANIM yapmıştı...bende uzun süredir denemek istiyordum...misafirim gelince bende bunu yapmaya karar verdim...herkes çok beğendi ve tarifini aldı... denemenizi öneririm arkadaşlar... yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum...AFİYET OLSUN....

18 yorum:

Sevde dedi ki...

offoff off çıtır mübarek :)
Ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler

FİLİZ'CE dedi ki...

eline sağlık komşucum..ama bana biraz zor geldi.yapamam heralde..değişik tariflerini bekliyorum..öptüm..

Birsel ve İrem dedi ki...

Merhaba. İsmini ilk defa duyduğum bir börek. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Sevgiler.

made in funda dedi ki...

o programda ben de böreğe hayran kalmıştım.ellerine kollarına sağlık..nefissssssssss.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Börek harika görünüyor.Ama ilk kez ismini duyuyorum
ellerine sağlık

mutlu pazarlar

simayhobievi dedi ki...

çıtır çıtır kıtır kıtır yapıp da yemek lazım bu böreği anlamını biliyormusun gürcücede katlı ekmek demekmiş eline sağlık canım

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

fiko-yağız mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık çıtır çıtır katmer gibi bir börek olmuş sevgilerimle fikriye

Feyza Fidan dedi ki...

Ellerine sağlık, enfes olmuş,
Sevgiler..

Sevil Altunel dedi ki...

canım bu tarife çok ihtiyacım vardı.o zaman izlerken not edememiştim.çok teşekkürler.ayrıca 2 saat gibi kısa bir sürede hem bu böreği hemde baklavayı yapan nurten hanım 1. olmadığı için çok kızmıştım:)senin ellerinden çok daha güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

canım
ellerine sağlık.enfes görünüyor.
Sevgiler

yesildomates dedi ki...

aynı böreği bende görmüştüm..çok lezzetli görünüyordu..
ellerine sağlık..
miss gibi çayın yannda ne güzelde yenir...:))
sevgiler..

Sevde dedi ki...

Merhaba ablacım foto lar konusunda seninle bilgi paylaşmamı istemişsin..
Öncelikle ablacım fotoğrafları mutlaka gündüz çekerim, cama yakın olmalı perde açık olmalı, fotoğraf makinesinin ayarlarına gelince asla flash kullanmam, hep macro(çiçek resimli olan) çekim yaparım, renk ayarına gelince mutlaka canlı renk çekim kullanırım..
Ablacım nacızane bilgilerimi seninle paylaştım inş yardımcı olabilmişimdir varsa başka sorun, her zaman burdayım ablacım...
Öpüyorum seni :)

ayşegül mutfakta dedi ki...

bak bu hafta bi arkadaşım böyle bir hamurdan börek istediğini tarif ediyordu :) eline sağlık çok iyi denk geldi bu tarif canım be öpüyorumm

Adsız dedi ki...

Tesekkur ederim ziyaretiniz icin.
Benim bebishde bir buyusee :)
Bu arada sayfaya gelir gelmez borek gordum ..Annem bir gelsin ilk isim borek istemek olacak.Deli oluyorum yaprak dokumunde de habire borek masada :))
Cok guzel gozukuyor..Biz bu boregi yapar da yeriz insallahh

sevgilerr

lezzet-i mekan dedi ki...

selam

Adsız dedi ki...

selam
çok teşekkür ederim canım, bende bu böreğe bayıldım, ellerine sağlık, iyi geceler diliyorum, sevgiler.

ENESMELODİ dedi ki...

selam komsum tariflerin hepsi cok cok harika ellerine emeklerine yuregine saglik sevgiler saygilar